0

SRB  011-311-32-02    CG   020-622-400  

Novosti

 • imUNA De Gato

  imUNA De Gato

  imUNA de Gato je biljka koja je najjači antioksidant koji je priroda stvorila.
 • C2 Camu Camu

  C2 Camu Camu

  C2 Camu Camu je biljka sa najvećom koncetracijom C vitamina na planeti.
 • Zlatna maka u prahu 150g

  Zlatna maka u prahu 150g

  Prah korena Zlatne make je najpoznatiji prirodni hormonalni balanser.
 • Zlatna maka u prahu 100g

  Zlatna maka u prahu 100g

  Prah korena Zlatne make je najpoznatiji prirodni hormonalni balanser.
 • Zlatna maka u kapsulama

  Zlatna maka u kapsulama

  Zlatna maka utiče na rad svih vitalnih funkcija u organizmu čoveka.
 • Alfaprostata

  Alfaprostata

  Jedinstvena formula u svetu, spoj dva moćna preparata - alfaprostata, novo rešenje za muškarce.
 • Makamu

  Makamu

  Sadrži 3 vrste Make i Camu Camu, 100% organski proizvod

Sindrom policističnih jajnika najčešći je hormonski poremećaj kod žena i nažalost najčešći uzrok izostanka ovulacije, pa samim tim i začeća. Ukoliko patite od ovog poremećaja, a želite da ostanete u drugom stanju, evo šta morate da znate.

Ljudskom telu su potrebni i “ženski” i “muški” hormoni kako bi funkcionisalo na pravi način, ali kod žena koje pate od policističnih jajnika dolazi do poremećaja te one imaju previse “muških” hormona. Ovo dovodi do problema sa jajnicima – izostanak menstruacije i stvaranje cista na jajnicima u takozvanom “bisernom” nizu, su samo neki od njih.

Osim brojnih cista, jajnici oni obično bivaju dvostruko veći od normalnih i procenjuje se da pet do 10 odsto žena u plodnom razdoblju boluje od ove bolesti.

Nažalost, nije moguće izlečiti je u potpunosti, ali može se tretirati i rešiti.

Simptomi

Simptomi mogu da uključuju porast telesne težine, posbeno nakupljanje masnog tkiva u predelu stomaka i struka. Takođe, možete primetiti da vam opada kosa ili da se maljavost povećava na drugim mestima na telu. Akne i tamne fleke, masna koža takođe mogu ukazivati na policistične jajnike, kao i smanjen broj menstruacija ili njihov potpuni izostanak.

Dijagnoza

Dijagnoza policističnih jajnika se postavlja kombinacijom kliničkih, ultrazvučnih i laboratorijskih nalaza hormona, od kojih je naj najpouzdaniji ultrazvučni pregled.

Lakari nisu tačno sigurni šta dovodi do nastanka ovog oboljenja, ali neka istraživanja pokazuju da visok nivo insulina može biti posledica policističnih jajnika, te ukoliko imate višak kilograma, šanse da dođe do ovog hormonalnog poremećaja su veće. Međutim, genetika takođe ima svoju “ulogu” i ako od policističnih jajnika boluje vaša majka ili sestra, moguće je da ćete ih imati i vi.

Posledice

Neke žene koje imaju policistične jajnike mogu imati smanjenu mogućnost začeća i spontane pobačaje, dok drugima to ne predstavlja nikakav problem.

Međutim, ukoliko bolujete od policističnih jajnika svakako treba redovno da odlazite na ginekološke i druge lekarske preglede jer se ovo oboljenje dovodi u vezu sa nizom drugih rizika, kao što su bolesti srca i krvnih sudova koji su čak i do sedam puta češći; rizik od oboljevanja od šećerne bolesti je 16 odsto veći, povišeni krvni pritisak; postoji povećani rizik od tumora jajnika; kasnija menopauza i drugi.

Kako se leče policistični jajnici?

Pristupi lečenju policističnih jajnika su različiti jer se razlikuju i simptomi od žene do žene.

Policistični jajnici se mogu lečiti i određenim lekovima, koje će vam u zavisnosti od kliničke slike preporučiti vaš ginekolog.

Međutim, ovo oboljenje se može lečiti i prirodnim putem, uz malo strpljenja i discipline. Ukoliko imate policistične jajnike i želite da ostanete u drugom stanju, najvažnije je da smanjite telesnu težinu jer je  dokazano da smanjenje mase od pet odsto može dovesti do normalizacije menstrualnog ciklusa i ponovnog uspostavljanja ovulacije, čime se povećava plodnosti.

Samim tim, potrebno je da uvedete regulisanu, normalnu ishranu i balansiranu dijetu koja je puna zdravih namirnica. Uz to treba da povećate fizičku aktivnost, prestanete da pušite i pijete alkohol.

Osim toga postoje i prirodne superhrane koje dokazano rešavaju problem policističnih jajnika, kao što je Zlatna Maka. Ova superhrana povećava plodnost kod žena i na prirodan način zamenjuje hormonalnu terapiju tako što reguliše rad Hipofize, jedne od najvažnijih endokrinih žlezda.

Hipofiza luči tireotropni hormon (TSH) koji stimuliše rad tiroidne žlezde, adenokortikotropni hormon (ACTH) koji upravlja sekrecijom kore nadbubrežne žlezde, folikostimulirajući hormon (FSH) koji kod žena stimuliše razvoj folikula jajnika i lučenje estrogena i luteostimulirajući hormon (LH) koji izaziva lučenje polnih hormona žene (progesteron).

Komentari

 • Nijedan komentar nije pronađen
Kliknite ovde da dodate novi komentar

Prijava na mailing listu

Isporuka

Paket sa poručenom robom isporučiće Vam služba City Express-a u roku od 2-3 dana od dana poručivanja. Isporuka se vrši isključivo radnim danima, na adresu iz porudžbenice (Ponedeljak - Petak | 08:00 - 17:00). City Express ne vrši isporuku subotom!
Plaćanje se vrši direktno, kuriru City Express-a, koji će Vas kontaktirati pre dostave. Zbog rekonstrukcija ulica, Vaša dostava može da kasni.

Info

Sve naše proizvode možete kupiti:

 • u apotekama
 • u prodavnicama zdrave   hrane
 • putem interneta
 • direktnom narudžbenicom

Kontakt

  011 311 32 02

AGS TRADE d.o.o.
Bulevar Mihaila Pupina 10 d/III
11070 Novi BGD
E-mail adresa: [email protected]

  020 622 400