0

SRB  011-311-32-02    CG   020-622-400  

Zlatna Maka

Novosti

 • Zlatna maka u kapsulama

  Zlatna maka u kapsulama

  Zlatna maka utiče na rad svih vitalnih funkcija u organizmu čoveka.
  1400.00 Din.
 • Zlatna maka u prahu 100g

  Zlatna maka u prahu 100g

  Prah korena Zlatne make je najpoznatiji prirodni hormonalni balanser.
  1350.00 Din.

Zlatna maka (maka peruvia) sa svojim jedinstvenim nutricionim sastavom, pripada grupi najefikasnijih adaptogena za ljudski organizam. Adaptogeni su definisani kao supstance koje imaju sposobnost da usklade i harmonizuju reakcije tela na fizičke, hemiske, biološke i psihičke, kao i spoljašnje i unutrašnje nadražaje.
Adaptogeni su netoksične biljke, čija svojstva, to jest, hemijski sastav, vrlo efikasno utiču na zdravlje ljudi, posebno kada je reč o smanjenju stresa i na mentalnom i na fizičkom nivou. Tako recimo, glukozinolati koji ulaze u sastav make, štite čitav centralni nervni sistem.
Jednostavno rečeno, adaptogeni, pomažu organizmu čoveka da se prilagodi stresnom okruženju.

Koji su mehanizmi delovanja make?
Pre svega, maka sadrži jedinstvene alkaloide: makaide i makaene, koji putem trasmiterskih, neuroloških veza utiču na pravilan rad hipofize i hipotalamusa u našem mozgu, koji posredno utiču na kompletnu ravnotežu rada svih vitalnih funkcija u organizmu čoveka. Veoma je važno istaći da hemijski sastav make, koje nema ni jedna druga biljka veoma efikasno održava čitav endokrini sistem, što znači da reguliše pravilan rad svih hormona u organizmu. Odatle potiče uticaj make na sve disbalanse endokrinih žlezda u telu, gde pre svega spadaju polni, tireoidni i nadbubrežni hormoni. Maka sadrži sterole kao što su: kaposterol, sitosterol, betasitosterol i zajedno sa aminokiselinama kao što su linolenska, palmitinska i oleanska ima direktan uticaj na povećanje energije, mentalne i fizičke snage, izdržljivosti, libida, plodnosti, potentnosti i očuvanju vitalnosti svih organa čoveka.

Prah, korena zlatne make, najpoznatiji je prirodni hormonalni balanser. Iako najpoznatiji po efektima koje ima na disfunkciju polnih hormona (Pms, menopauza, neplodnost, impotencija, smanjeni libido, uvećana prostata, prah zlatne make, dokazano, pozitivno deluje i na patološka stanja, poput problema sa tireoideom, dijabetesom, gojaznošću, osteoporozom, depresijom, razdražljivošću, umorom, nesanicom i nizom drugih neprijatnih stanja za čoveka. Važno je znati da maka zbog svog efikasnog dejstva na uspostavljanje dobre periferne cirkulacije ima uticaj na dobar rad čitavog kardiovaskularnog sistema. Time se tumači njen dobar uticaj na žlezde sa unutrašnjim lučenjem, kao što su na primer, prostata ili tireoidea, gde je neophodna dobra periferna cirkulacija da bi ove žlezde ostale dugo u normalnoj funkciji.
Maka ima sposobnost da organizmu da onoliko energije, koliko mu je potrebno za pravilno, funkcionisanje i zato je i poznata kao superfood hrana. Istraživanja, radjena na prestižnim klinikama po svetu govore o činjenici da maka podmladjuje organizam, upravo snadbevajući ga bazičnom energijom koja održava vitalnost i mentanih i fizičkih funkcija tela. Zahvaljujući dobroj kombinaciji, karbohidrata, sterola, alkaloida, aminokiselina i retkih minerala, kao što su bakar i selen korišćenjem make u telu se održava visok nivo energije na nivou ćelije i time omogućava organizmu da u svakom trenutku ima neophodnu fizičku i mentalnu izdržljivost. Ovo naročito možemo videti kod sportista, koji maku koriste kao najefikasnije prirodno sredstvo za očuvanje fizičke spremnosti koja je neophodna kod povećanih aktivnosti.

Zlatna maka je prirodan izvor, najvažnijih nutrijenata za dobar i pravilan rad ljudskog organizma i zato je smatraju najvažnijim dnevnim dodatkom ishrani.

Prijava na mailing listu

Isporuka

Paket sa poručenom robom isporučiće Vam služba City Express-a u roku od 2-3 dana od dana poručivanja. Isporuka se vrši isključivo radnim danima, na adresu iz porudžbenice (Ponedeljak - Petak | 08:00 - 17:00). City Express ne vrši isporuku subotom!
Plaćanje se vrši direktno, kuriru City Express-a, koji će Vas kontaktirati pre dostave. Zbog rekonstrukcija ulica, Vaša dostava može da kasni.

Info

Sve naše proizvode možete kupiti:

 • u apotekama
 • u prodavnicama zdrave   hrane
 • putem interneta
 • direktnom narudžbenicom

Kontakt

  011 311 32 02

AGS TRADE d.o.o.
Bulevar Mihaila Pupina 10 d/III
11070 Novi BGD
E-mail adresa: [email protected]

  020 622 400